Muzica ar putea sa influenteze in mod negativ capacitatea de memorare a oamenilor, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Georgia Institute of Technology din Statele Unite ale Americii, informeaza dailymail.co.uk.

Acesta ar putea fi motivul pentru care multi oameni nu reusesc sa memoreze numele persoanelor cu care fac cunostinta in timpul petrecerilor si pentru care unii dintre conducatorii auto "se ratacesc" atunci cand radioul este pornit in trafic. Oamenii de stiinta americani au descoperit ca muzica poate sa afecteze capacitatea de concentrare a oamenilor, mai ales dupa ce acestia au trecut de prima tinerete.

Ei cred ca acest fapt ar putea avea implicatii importante pentru persoanele de varsta a treia si pentru cele care isi dau intalniri in cafenele si in alte locuri zgomotoase. In schimb, studentii care au participat la studiu nu au avut nicio problema - muzica nu le-a afectat performantele.
Dar participantii adulti si-au amintit cu 10 procente mai putine prenume atunci cand ascultau muzica in fundal, in comparatie cu situatiile in care au facut cunostinta cu diverse persoane in spatii linistite, scrie MEDIAFAX.

"Adultii trecuti de prima tinerete au probleme atunci cand vine vorba de concentrare si de ignorarea zgomotelor irelevante", a explicat Audrey Duarte, cercetatoare la Memory and Aging Lab de la Georgia Institute of Technology din orasul american Atlanta, coordonatoarea studiului. "Memoria asociativa intra si ea in declin odata cu varsta. Pe masura ce imbatranim, ne este mai greu sa ne amintim numele asociate unor chipuri si spatiile in care au avut loc anumite conversatii", a adaugat ea. Descoperirea ar putea avea implicatii deosebite pentru cei din azilurile de batrani si pentru persoanele care prefera sa organizeze intruniri oficiale in afara cladirilor de birouri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.