O cercetatoare spaniola a descoperit un posibil tratament impotriva calvitiei, care ar putea fi dezvoltat cu ajutorul leucocitelor, informeaza dailymail.co.uk.

Mirna Perez-Moreno, medic oncolog la Centrul National de Cercetari impotriva Cancerului din Madrid, testa o serie de medicamente antiinflamatorii, in cadrul unor studii realizate pe soareci, in momentul in care a descoperit o crestere surprinzatoare a firelor de par in blana animalelor testate. Ea a dorit sa analizeze fenomenul si a descoperit ca acesta era stimulat de celulele macrofage, care deriva din anumite globule albe, denumite monocite, si care sunt produse de sistemul imunitar pentru a lupta contra infectiilor si pentru a curata tesuturile necrozate.

Potrivit cercetatoarei spaniole, celulele macrofage actioneaza in apropierea celulelor susa, care sunt responsabile pentru cresterea firelor de par. Astfel, foliculii de par ar putea fi stimulati sa creasca, fara a mai fi nevoie de un transplant de par, care este un tratament costisitor. Studiul a fost publicat in revista PLOS Biology, scrie MEDIAFAX.

Autorii cercetarii sunt de parere ca, desi aceasta a fost realizata pe soareci, ar putea fi utilizata pentru punerea la punct a unor tratamente pe pacienti umani, care sa stimuleze cresterea firelor de par. Ei spun, de asemenea, ca studiul ar putea fi utilizat pentru dezvoltarea unor tratamente ce vizeaza regenerarea tesuturilor, stoparea procesului de imbatranire si vindecarea cancerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.