Vocea femeilor in perioada fertila a lunii duce la o crestere a activitatii electrice la nivelul pielii barbatilor.

Cercetatorii americani au descoperit ca barbatii simt furnicaturi cand aud femeile vorbind. O echipa de cercetatori de la Universitatea James Madison, din Virginia, crede ca schimbarile hormonale prin care trec femeile le afecteaza acestora laringele, ceea ce face ca vocea lor sa fie mai grava, tonalitate care are un efect mai mare asupra ascultatorului. Schimbarea tonalitatii vocale poate face ca barbatii sa simta furnicaturi pe piele, activitatea electrica la suprafata pielii crescand in circa cinci secunde de la auzul vocii unei femei, sustin cercetatorii, potrivit MEDIAFAX.

Studiul a aratat, de asemenea, ca pulsul barbatilor creste la auzul vocii joase a unei femei. Cercetatorii sustin ca aceasta intensificare a reactiilor este un semn clar ca ascultatorii masculini sunt aproape instant atrasi de vocea unei femei.

"Capacitatea unui barbat de a identifica si raspunde unei femei fertile ii confera acestuia un avantaj in ce priveste reproducerea, atunci cand trebuie sa aleaga intre mai multe partenere. Pe de alta parte, femeile ar putea beneficia de un avantaj prin identificarea momentului fertil al altor femei", a declarat Melanie Shoup-Knox, care a efectuat studiul alaturi de Nate Pipitone de la Adams State University, in statul american Colorado.

Cercetatorii au redat inregistrari ale vocilor unor femei care vorbeau in timpul diverselor stadii ale ciclului menstrual, cerand ascultatorilor, femei si barbati, sa evalueze gradul de atractivitate al vocilor.

Potrivit studiului publicat in revista Physiology and Behavior, ambele sexe au evaluat drept mai atragatoare vocile femeilor aflate in perioada fertila. Pulsul ascultatorilor, femei si barbati, a crescut cu circa 5% in momentul auzului vocii unei femei fertile, in timp ce activitatea electrica la nivelul pileii, atat la femei, cat si la barbati, a crescut cu circa 20%.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.