Teoria celor sapte ani de casnicie, inspirata din filmul omonim cu Marilyn Monroe, lansat in 1955, este eronata, intrucat cuplurile au nevoie de 10 ani pentru a atinge nivelul minim de fericire conjugala, potrivit unui studiu realizat de o universitate americana, informeaza dailymail.co.uk.

Teoria celor sapte ani de casnicie este un concept psihologic potrivit caruia fericirea din viata de cuplu incepe sa se deterioreze dupa sapte ani petrecuti alaturi de partenerul de viata, iar acest fapt creste riscul de divort.

Conceptul a devenit celebru gratie filmului omonim din 1955, in care Marilyn Monroe a interpretat rolul unei blonde atragatoare, ce a devenit subiectul fanteziilor unui barbat casatorit.

Insa un studiu recent a aratat ca acest concept psihologic este eronat, intrucat punctul de cotitura in viata de cuplu, ce marcheaza momentul in care cei doi parteneri de viata ating nivelul minim de fericire conjugala, se produce dupa 10 ani de viata comuna, scrie MEDIAFAX.

Studiul a fost realizat pe un esantion alcatuit din peste 2.000 de femei nascute intre anii 1957 si 1964. Ele au raspuns unui chestionar care a inclus diverse intrebari despre vietile lor de cuplu din ultimii 35 de ani.

In timpul acestui studiu, cercetatorii de la Brigham Young University, din statul american Utah, au aflat ca, in cazul a doua treimi din totalul casniciilor, gradul de fericire maritala era foarte mare la inceputul casatoriei, dupa care acesta a inceput sa scada constant.

Participantele la studiu au dezvaluit ca au fost cel mai nefericite in vietile lor de cuplu in cel de-al 10-lea an de casnicie.

Oamenii de stiinta considera ca acest punct de cotitura coincide cu perioada in care femeile sunt extrem de ocupate, atat in viata profesionala, cat si in cea de familie, din cauza copiilor.

Insa acest nivel de nemultumire este de durata scurta si, dupa doar cinci ani, femeile incep sa se certe mult mai putin cu partenerii lor de viata.

Acelea care au reusit sa ramana alaturi de sotii lor timp de peste trei decenii spun ca fericirea lor maritala a inceput sa creasca din nou dupa acest prag, fara sa atinga insa niciodata acelasi nivel ca imediat dupa casatorie.

Citeste si:
Karmen și Bogdan Căplescu, terapie de cuplu după ce au devenit...
Karmen și Bogdan Căplescu,...

Cuplurile care locuiesc impreuna de peste trei decenii se cearta mult mai rar decat in oricare alt moment din casnicia lor.

Oamenii de stiinta au asociat aceasta cotitura emotionala cu momentul in care copiii oricarui cuplu isi castiga independenta financiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.