Bomboana-deodorant reprezinta noul pariu lansat de un cofetar bulgar, a carui inventie, urmand modelul bomboanelor cu aerosoli, produse foarte populare in randul copiilor, ar putea sa cucereasca in curand lumea intreaga, informeaza AFP.

Ventsislav Peychev spune ca inventia sa, pe care a denumit-o "Deo Perfume Candy", ar neutraliza mirosurile corporale, pe care le-ar inlocui cu un delicat parfum de trandafiri pentru durate de timp care ar putea sa ajunga pana la sase ore, in functie de greutatea corporala a consumatorului si de numarul de bomboane mancate de acesta.

Cofetarul bulgar s-a inspirat din cercetarile oamenilor de stiinta japonezi care au demonstrat ca geraniolul, unul dintre compusii din uleiul de trandafir, are capacitatea de a nu fi descompus prin digestie si poate fi secretat direct prin piele. Geraniolul are acelasi efect ca si usturoiul, cu deosebirea ca mirosul pe care il ofera pielii este unul placut.

Ideea nu este noua, insa compania Alpi este singura care a exploatat-o, dupa stoparea productiei pentru un brand japonez de guma de mestecat bazat pe acelasi principiu, dar care nu a avut niciodata prea mult succes, scrie MEDIAFAX.

Micuta fabrica de bomboane-deodorant din Asenovgrad, un oras din sudul Bulgariei, a inceput sa produca in 2011 primele bomboane parfumate cu ulei de trandafir, o esenta pe care Bulgaria o produce in cantitati foarte mari.

Compania, care de atunci si-a multiplicat productia in mai multe sortimente, precum jeleuri si bomboane fara zahar, doreste de acum sa se impuna si la export, a precizat Ventsislav Peychev. O bomboana parfumata cu ulei esential de lavanda a fost produsa cu scopul de a atrage clientela masculina.

O jurnalista de la AFP a mancat mai multe bomboane produse de compania bulgara. Ea spune ca rezultatul a constat intr-un miros agreabil, fara sa determine totusi cu certitudine daca acesta emana din pielea sau din respiratia ei.

Capacitatea de a detecta mirosurile secretate de piele "depinde de concentratia acestor mirosuri si de prezenta altor mirosuri, precum cel de transpiratie, de exemplu", a explicat Tim Jacobs, profesor de biotehnologie la Universitatea Cardiff din Tara Galilor.

Citeste si:
Cum să alegi un parfum: sfaturi pentru a cumpăra un parfum de damă...
Cum să alegi un parfum:...

Bomboanele "Deo Perfume Candy" au fost premiate la Salonul de inventii de la Geneva din 2011, apoi la Ziua mondiala a alimentatiei, pe 16 octombrie, la Paris. Produsul se pregateste sa fie lansat in curand si pe piata franceza, dupa ce a fost deja distribuit in Statele Unite si in alte cateva tari europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.