Un colectionar din Hong Kong a platit 32,6 milioane de dolari pentru un diamant albastru de 10 carate, la o licitatie organizata joi seara, la New York, de casa Sotheby's, informeaza Reuters.

Colectionarul, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a stabilit cu aceasta ocazie un nou record mondial de pret per carat pentru orice tip de diamant, a precizat casa organizatoare. Pretul de vanzare a depasit de aproximativ doua ori estimarile specialistilor.

China, piata de diamante cu cea mai rapida crestere din lume, reprezinta una dintre fortele majore din acest sector de activitate, intrucat generatiile tinere de chinezi au inceput sa aleaga tot mai mult aceste pietre pretioase in locul bijuteriilor traditionale din aur pentru ceremoniile de logodna si de casatorie, scrie MEDIAFAX.

Vanzarile de bijuterii cu diamante din China au crescut cu 12 procente in fiecare an in perioada 2008 - 2013, potrivit unui raport intocmit de compania De Beers. China ocupa locul al doilea, dupa Statele Unite in topul celor mai mari piete din acest sector, care inregistreaza vanzari de 79 miliarde de dolari.

Casa Sotheby's concureaza pe piata licitatiilor cu diamante cu casa Christie's pentru a atrage colectionari bogati din China continentala si din Hong Kong.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.