Barbatii au tendinta de a le ajuta mai mult pe femeile care poarta pantofi cu toc inalt in comparatie cu doamnele si domnisoarele care poarta incaltaminte cu talpa plata, potrivit unui studiu realizat recent de un cercetator francez, informeaza dailymail.co.uk.

Acea dorinta de ajutor variaza de la acceptul de a lua parte la un sondaj si pana la urmarirea unei doamne pe strada, pentru a-i inapoia o manusa pe care aceasta a scapat-o pe jos. Cercetatorul francez Nicholas Guéguen a spus: "Marimea tocurilor pantofilor feminini exercita o puternica influenta asupra comportamentului barbatilor".

Profesorul Guéguen a demonstrat ca barbatii sunt mult mai dispusi sa completeze un chestionar atunci cand sunt opriti pe strada de o femeie care poarta pantofi cu toc inalt. Si, cu cat tocurile acesteia sunt mai inalte, cu atat barbatii au fost mai doritori sa participe la acele sondaje. Atunci cand femeia care le-a prezentat chestionarul de sondaj purta pantofi cu talpa plata, doar 25 dintre cei 60 de barbati abordati au acceptat sa participe la sondaj, scrie MEDIAFAX.

Un toc de cinci centimetri i-a facut sa fie mai abordabili - 36 din 60 au acceptat sa raspunda la intrebarile care le-au fost puse de acea femeie.
Atunci cand tocurile au ajuns la aproape 10 centimetri, numarul barbatilor care au acceptat sa participe la sondaj a crescut la 49 (din 60 abordati). "Barbatii au raspuns mai favorabil cererii de a participa la sondaj imediat ce inaltimea tocurilor a crescut", a explicat profesorul francez. In schimb, asa cum banuiau cercetatorii francezi, inaltimea tocurilor nu a avut niciun efect asupra dorintei femeilor abordate pe strada de a participa sau nu la acel sondaj.

Intr-un alt experiment, barbatii au fost de doua ori mai doritori sa inapoieze o manusa unei femei, daca aceasta purta pantofi cu tocuri inalte. Un numar de 56 de barbati din 60 s-au oprit si au urmarit pe strada o femeie care scapase din neatentie pe jos o manusa, mergand in fata lor pe tocuri inalte de 10 centimetri.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

Profesorul Guéguen, care preda la Université de Bretagne-Sud din orasul Rennes, spune ca barbatii vad in ajutorul pe care il ofera o metoda neamenintatoare de a intra in contact cu o femeie atragatoare. Ultimul sau experiment a constat in cronometrarea timpului de care are nevoie un barbat care sta in picioare la un bar pana cand se adreseaza unei femei care sta singura la o masa din apropiere. Femeile de la masa care au purtat pantofi cu toc inalt au fost de doua ori mai repede abordate decat femeile care au purtat pantofi cu talpa plata, afirma autorul acestui studiu, publicat in Archives of Sexual Behavior.

Profesorul Guéguen nu este sigur in legatura cu motivul pentru care tocurile inalte le fac pe femei sa devina mai atragatoare. El crede ca acest lucru s-ar intampla datorita modificarilor suferite de mersul si postura acelor femei, care le-ar face sa para mai feminine.

Citeste si:
Gecile pentru bărbați: 3 tendințe pentru sezonul rece
Gecile pentru bărbați: 3...

Totusi, un studiu britanic descoperise anterior ca barbatii nu pot sa ghiceasca atunci cand privesc felul in care merge o femeie daca aceasta poarta pantofi cu toc inalt sau cu talpa plata.

In orice caz, femeile din al treilea experiment din studiul francez au stat asezate la masa

O alta posibilitate este aceea ca utilizarea pantofilor cu tocuri inalte in filme sexy si in reclame i-ar determina pe barbati sa le asocieze aproape automat cu calitatea unei femei de a fi sexy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.