Persoanele de varsta a treia care simt ca au un scop in viata si isi stabilesc anumite obiective traiesc, in medie, cu doi ani mai mult, afirma autorii unui studiu publicat recent in revista The Lancet, informeaza dailymail.co.uk.

Persoanele de varsta a treia care simt ca au un scop in viata si isi stabilesc anumite obiective traiesc, in medie, cu doi ani mai mult, afirma autorii unui studiu publicat recent in revista The Lancet, informeaza dailymail.co.uk.

Beneficiile pe care le au asupra longevitatii stilul de viata echilibrat, dietele sanatoase si practicarea cu regularitate a exercitiilor fizice sunt deja cunoscute de cercetatori. Insa, secretul longevitatii ar putea sa se afle mai degraba in interiorul mintii decat in restul trupului, afirma cercetatorii britanici, scrie MEDIAFAX.

Un studiu recent a descoperit faptul ca persoanele de varsta a treia care simt ca au un scop in viata traiesc, in medie, cu doi ani mai mult.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 9.050 de cetateni britanici, cu o varsta medie de 65 de ani.

Cercetatorii de la University College din Londra, in colaborare cu cercetatorii americani de la Universitatea Princeton si Stony Brook University, au analizat factorii care determina fericirea - sentimentul de detinere a controlului, cel de a avea un scop in viata si sentimentul de utilitate.

Pe parcursul acestui studiu, desfasurat pe durata a opt ani si jumatate, doar 9% dintre persoanele aflate in categoria voluntarilor cu cele mai ridicate scoruri in privinta factorilor mentionati au murit, in comparatie cu procentul de 29% inregistrat in categoria persoanelor care au obtinut cele mai mici scoruri.

Dupa ce au fost luati in considerare si alti factori, precum fumatul si bolile existente, voluntarii cu cele mai mari scoruri au prezentat un risc cu 30% mai mic de a muri pe durata studiului. In medie, ei au trait cu doi ani mai mult decat restul participantilor.

Guvernul britanic a demarat in 2010 un program national de monitorizare a starii de fericire in randul varstnicilor, care masoara nivelul de satisfactie si calitatea vietii pe intregul teritoriu al tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.