Autorii unui sondaj realizat recent, afirma ca piesa trupei Queen are capacitatea de a ajuta persoanele deprimate sa depaseasca momentele dificile mult mai usor.

Sondajul realizat de cabinetul ComRes pentru BBC cu ocazia "Faith in the World Week", un eveniment care exploreaza puterea vindecatoare a muzicii, a oferit 10 variante de raspuns celor 1.000 de participanti.

Cantecul "Dancing Queen" al grupului ABBA a ocupat locul al doilea, iar piesa "Happy" a cantaretului american Pharrell Williams a ocupat locul al treilea.

Aproape 90% dintre respondenti s-au declarat de acord cu ipoteza potrivit careia muzica poate sa ii faca pe oameni sa se simta mai bine atunci cand sunt bolnavi sau cand trec prin momente dificile. In total, 81% dintre britanici au spus ca s-au simtit mai bine dupa ce au ascultat muzica. Doar 36% dintre respondenti au spus ca prefera sa asculte discursuri atunci cand sunt bolnavi.

Invitati sa aleaga o piesa anume, aproape 30% dintre barbati au ales cantecul "Bohemian Rhapsody" al trupei Queen, din lista furnizata de organizatorii sondajului. Mai putine femei - 23% - au plasat acest cantec pe primul loc, intrucat 28% dintre ele au optat pentru "Dancing Queen". Doar 16% dintre barbati au ales aceasta piesa a grupului ABBA. In randul persoanelor trecute de varsta de 65 de ani, preferintele s-au indreptat catre muzica clasica - 39% dintre respondentii din aceasta categorie au spus ca asculta muzica clasica atunci cand sunt bolnavi sau deprimati.

In randul tinerilor, "Happy" a fost desemnat cel mai popular cantec. Piesele lansate de Bob Marley, Robbie Williams si Michael Jackson s-au aflat la randul lor pe aceasta lista.

"Bohemian Rhapsody" este un single extras de pe albumul "A Night at the Opera" al trupei Queen. Este o melodie de o mare complexitate, avand o clara structura a unei mini-opere. Melodia recurge la mai multe ritmuri si multe stiluri muzicale in decursul desfasurarii sale de circa sase minute. Printre acestea se pot mentiona partea a capella, balada, solo-ul de chitara, elemente de opera, partea de hard rock, pentru ca in final melodia sa se incheie violent in stil heavy metal cu reluarea extrem de scurta a tuturor motivelor muzicale anterioare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.