In terapia In tratamentul impotriva unor boli psihice precum schizofrenia si depresia ar putea fi folosita muzica hip-hop.

Hip-hop-ul, ale carui origini pornesc de la rap, graffiti, DJ-i si stilul breakdance din cartierul Bronx din New York, din anii 1970, a ajuns un fenomen cultural si comercial mondial, iar un grup de cercetatori din Marea Britanie spune ca este posibil sa fi gasit o noua utilizare pentru acest gen muzical, ca terapie pentru boli mintale precum schizofrenia si depresia.

Expertii spun ca genul muzical hip-hop ofera ascultatorilor un sentiment de putere si autocunoastere care ar putea fi folosit in rezolvarea propriilor probleme psihologice, aceasta arta oferind de multe ori o constientizare intrinseca a problemelor de ordin mental.

Pentru a putea promova aceasta idee, Becky Inkster, cercetator in neurostiinte la departamentul de psihiatrie al Universitatii Cambridge, si psihiatrul Akeem Sule au pus bazele unei organizatii numite Hip Hop Psych, care va promova utilizarea hip-hop-ului ca o masura complementara in terapia contra bolilor mintale.

"Hip-hop-ul este mult mai mult decat realizeaza publicul. Am crescut in anii 1990, in timpul epocii de aur a hip-hop-ului, cand a intrat in cultura populara. Acest gen este foarte bogat in referinte la boli psihice, iar aceste referinte nu au fost explorate indeajuns si ar putea fi un beneficiu enorm pentru pacienti. Vrem sa lucram cu rapperi, organizatii caritabile, organizatii medicale pentru a promova potentialul real al acestui gen artistic", a declarat Inkster, potrivit MEDIAFAX.

Expertii considera ca o metoda de includere a acestui gen muzical in terapie este ca pacientii sa scrie si sa recite in stil rap propriile versuri. De asemenea, o alta idee este folosirea muzicii hip-hop in cursurile privind bolile mintale predate studentilor la medicina.

"O tehnica pe care am vrea sa o exploram este sa determinam pacientii care au nevoie de terapie sa puna in versuri cum se vad ei peste un an sau doi si sa foloseasca rap-ul pentru a sublinia cum cred ei ca le va arata viitorul", a mai spus Inkster. "Multi artisti hip-hop provin din zone urbane problematice, care sunt de cele mai multe ori centre pentru abuz de droguri, violenta domestica si saracie, care la randul lor sunt legate de ocurenta ridicata a bolilor mintale. Aceste probleme sunt parte a limbajului si a cantecelor lor", a explicat Becky Inkster.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.