Arheologii turci au anuntat ca au descoperit temnita in care a fost incarcerat in copilarie Vlad Tepes, domnitorul roman care l-a inspirat pe Bram Stoker sa scrie romanul "Dracula", informeaza huffingtonpost.com.

Oamenii de stiinta turci au descoperit in aceasta saptamana un tunel secret si doua carcere subterane in Castelul Tokat din nordul Turciei, unde se crede ca Vlad Tepes ar fi fost tinut prizonier in copilarie. Descoperirea a fost realizata in cadrul unui program de restaurare in 10 saptamani a mai multor parti ale castelului citat, a raportat cotidianul Hurriyet Daily News.

İbrahim Çetin, un arheolog din echipa de restaurare, spune ca tunelul descoperit in aceasta saptamana face parte dintr-o retea mai vasta de astfel de structuri gasite de-a lungul anilor in acel sit. Oamenii de stiinta considera ca unul dintre acestea era folosit pentru a duce la o baie romana din apropiere. Tunelurile, spune arheologul turc, au fost "construite ca o inchisoare", scrie MEDIAFAX.

"E greu de spus in care dintre camere a fost tinut Dracula. Insa el s-a aflat cu siguranta in aceasta zona", a adaugat el.

Vlad Tepes, printul valah cunoscut sub numele de Vlad al III-lea, a fost tinut captiv in Castelul Tokat de otomani, alaturi de fratele lui mai mic Radu, in 1442. A fost eliberat dupa ce tatal si un alt frate al lui au fost ucisi si, ulterior, a adoptat practica trasului in teapa a dusmanilor sai.

Vlad Tepes a mostenit patronimul "Dracul" sau "dragonul" de la tatal sau, Vlad al II-lea, care facea parte din Ordinul Dragonului, un grup crestin care lupta impotriva Imperiului Otoman in tarile din Europa de est. Potrivit unei legende, dupa o lupta castigata contra turcilor, Vlad Tepes ar fi luat masa in mijlocul unei "paduri" de tepe in care agonizau inamicii lui si si-ar fi inmuiat o bucata de paine in sangele unui turc muribund.

Se crede ca Bram Stoker ar fi citit o carte cu povestiri despre obiceiurile lui Vlad Tepes, considerate sadice, iar acele relatari l-ar fi inspirat pe romancierul britanic sa creeze personajul vampirului insetat de sange Dracula, protagonistul romanului omonim publicat in anul 1897.

Citeste si:
Aproximativ 250 de morminte vechi de 4.200 de ani au fost...
Aproximativ 250 de morminte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.