Candidatii care vor fi angajati pentru a face menajul in palatul Holyrood, resedinta scotiana a reginei Elisabeta a II-a, vor avea misiunea de a dezlipi gumele de mestecat aruncate pe jos de unii dintre vizitatori, precizeaza ofertele de locuri de munca publicate pe site-ul palatului Buckingham.

Descrierea acestui loc de munca, care poate fi ocupat atat de femei, cat si de barbati, remunerat cu 15.912 de lire sterline (20.428 euro) pe an pentru 20 de ore lucrate saptamanal, publicata pe site-ul www.royal.gov.uk, trece in revista activitatile de menaj de care are nevoie palatul Holyrood.

Palatul, amplasat in Edinburgh, este in acelasi timp resedinta oficiala din Scotia a suveranei britanice, dar si principala atractie turistica din zona, fiind vizitat in medie de 250.000 de persoane in fiecare an. Primul care a detectat acest anunt de angajare insolit, tabloidul The Sun, a stat de vorba cu o sursa care are legatura cu casa regala si care a cerut sa i se protejeze anonimatul: "Nu v-ati astepta ca oamenii sa mestece guma in timpul vizitei in castel si cu atat mai putin sa lipeasca apoi acea guma de mestecat pe antichitati nepretuite sau pe parchet".

Un purtator de cuvant de la palatul Buckingham a incercat sa relativizeze amploarea fenomenului, precizand ca un astfel de comportament este limitat "la o minoritate de indivizi". "Facandu-va munca cu mandrie si acordand o atentie deosebita detaliilor, veti furniza un serviciu ireprosabil in toate ocaziile", precizeaza acel anunt de angajare.

"Depistarea gumei de mestecat in apartamentele regale istorice" figureaza pe lista celor 14 obligatii principale ale persoanei care va fi angajata pentru a face menajul la palatul Holyrood in cadrul unei echipe. Celelalte atributii ale viitorului angajat constau in a face curatenie in apartamente si toalete, curatarea scarilor (o data pe saptamana), stergerea de praf a vazelor, argintariei si mobilierului, facerea paturilor si acoperirea cu o panza protectoare a mobilierului in perioadele in care palatul este inchis pentru public.

Citeste si:
Cele mai deocheate legi adoptate vreodată în lume
Cele mai deocheate legi...

Candidatilor li se cere de asemenea sa dea dovada de "suplete in ceea ce priveste orarul de munca", mai ales in timpul vizitelor reginei Elisabeta a II-a si ale membrilor familiei regale si in cazul unor receptii oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.