George, un pestisor de acvariu in varsta de 10 ani, se recupereaza deosebit de bine dupa o interventie chirurgicala de urgenta pe care a suportat-o in zona capului, din cauza unei tumori care ii ameninta viata, a anuntat un medic veterinar australian, citat de Reuters.

Medicul veterinar Tristan Rich spune ca George nu mai putea sa manance, nici sa inoate si incepuse "sa sufere cu adevarat". Pestisorul, animalul de companie al unei femei a carei identitate nu a fost dezvaluita, a fost sedat intr-o galeata cu apa in care medicii au turnat substante cu rol anesteziant.

Apoi, Tristan Rich a folosit un burete gelatinos cu rol absorbant pentru a controla sangerarea in timpul acestei interventii chirurgicale foarte delicate, care a durat aproximativ 45 de minute, scrie MEDIAFAX.

"Este o operatie foarte complicata si trebuie sa fii foarte atent la pierderea de sange", a spus medicul australian, care lucreaza la spitalul veterinar Lort Smith din Melbourne.

Incizia a fost apoi inchisa cu un gel adeziv, iar "pacientul" a primit injectii cu antibiotice si analgezice. Medicii se asteapta ca pestisorul George sa traiasca inca 20 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.