O specie de porc cu picioare lungi, care a trait in urma cu 19 milioane de ani, a fost numita dupa rockerul britanic Mick Jagger, iar motivatia oamenilor de stiinta a fost asemanarea dintre buzele artistului si indiciile despre conformatia botului animalului, potrivit theguardian.co.uk.

Fosile ale speciei de porc numite stiintific Jaggermeryx naida, ceea ce s-ar traduce ca "nimfa de apa a lui Jagger", au fost descoperite in desertul egiptean. Animalul, care a fost descris de specialisti ca asemanator unui hipopotam slab, a trait acum 19 milioane de ani, in zona in prezent desertica a Egiptului, dar care atunci era un estuar mlastinos cu o fauna bogata. Cercetatorii au numit animalul dupa solistul trupei rock The Rolling Stones.

"Sunt o fana inraita a trupei The Rolling Stones", a recunoscut Ellen Miller, coautor al articolului despre specia de porc, publicat in numarul din septembrie al Journal of Paleontology. Potrivit articolului publicat de cercetatorii de la Wake Forest University din Statele Unite, unde Miller este profesor asociat, oamenii de stiinta au vrut sa aleaga pentru specia disparuta un nume care sa faca referire la botul specific animalului. Porcul avea "un bot foarte bine inervat, cu buze foarte mobile si sensibile, lucru care ne-a facut sa ne gandim la solistul de la The Rolling Stones", a povestit Miller, potrivit MEDIAFAX.

Desi unii colegi cercetatori au dorit ca specia sa fie numita dupa buzele Angelinei Jolie, coautorul lucrarii, Gregg Gunnell a sustinut ideea colegei sale, el insusi recunoscand ca este un fan al trupei rock The Rolling Stones.

Jaggermeryx naida a fost catalogata si admisa ca specie de sine statatoare dupa ce mai multe fragmente de maxilar au fost gasite in desertul egiptean. In ciuda ariditatii regiunii din zilele noastre, in trecut zona era un estuar mlastinos. Ramasite ale unor specii de somn, broaste testoase si pasari de apa au fost gasite in zona. "Credem ca nimfa de apa traia oarecum asemanator cu actuala caprioara de apa (denumirea stiintifica este Hydropotes inermis, n.r.), mergand prin apa si hranindu-se cu plantele acvatice si cele care cresc pe maluri", a spus Miller. Asemanatoare unui porc inalt sau unui hipopotam foarte slab, Jaggermeryx naida avea un rat foarte sensibil, cu multe terminatii nervoase.

Citeste si:
Porcul Putin de la o grădină Zoo din Bavaria a fost ”rebotezat”
Porcul Putin de la o grădină...

Fosilele descrise in articolul cercetatorilor Miller si Gunnell sunt in prezent pastrate in colectiile Muzeului Geologic din Cairo, Cairo University si Duke University.

Rockerii de la The Rolling Stones au mai dat numele a trei specii de trilobiti, animale preistorice: Aegrotocatellus jaggeri, Perirehaedulus richardsi si Aegrotocatellus nankerphelgeorum, cea din urma dupa primul pseudonim al trupei, Nanker Phelge.

The Rolling Stones, infiintata la Londra, in 1962, este una dintre cele mai renumite formatii rock din lume. Trupa este formata din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts si Ronnie Wood. The Rolling Stones a vandut peste 200 de milioane de albume in lumea intreaga si a sustinut mii de concerte cu casa inchisa. In 2007, formatia The Rolling Stones a concertat si in Romania, in Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.