Guinness World Records aniverseaza, cu ocazia editiei din 2015, 60 de existenta. Posesorul unei limbi de peste 10 centimetri, un fan al personajului James Bond si o pisica americana care face salturi impresionante sunt doar cateva exemple de curiozitati prezentate in cartea pusa in vanzare miercuri.

Acest volum aniversar reuneste cele mai recente recorduri mondiale, dar include si o retrospectiva a celor mai notabile performante stabilite in ultimii 60 de ani.

In acest an, californianul Nick Stoeberl a intrat in istorie cu limba sa de 10,1 centimetri, desemnata cea mai lunga din lume. In Japonia, excentricul Akiko Obata si-a umplut apartamentul cu peste 8.000 de fructe si alimente din plastic. Marea Britanie apare in acest volum aniversar cu doi castigatori: londonezul Yannick Read, care a conceput cea mai mica rulota construita vreodata - aceasta masoara mai putin de 2,4 metri in lungime, dar contine totusi un pat simplu, bar si aragaz pentru prepararea ceaiului.

Nick Bennett, un alt britanic, cinefil pasionat, a devenit proprietarul celui mai mare numar de obiecte-suvenir asociate francizei "James Bond", colectionand 12.463 de articole de acest tip. In ceea ce o priveste pe Alley, o pisica americana, aceasta a intrat in posteritate dupa ce a realizat un salt de 1,83 metri, cel mai lung din istorie.

In volum apare si Karsten Maas, un german care a creat o crosa de golf de 4,39 metri, cea mai lunga inregistrata vreodata. Guinness World Records 2015 prezinta si recordurile marcante stabilite in ultimele sase decenii si plaseaza la un loc de cinste recordurile stabilite de Michael Jackson, un monument al industriei muzicale "A trebuit sa analizam aproximativ 50.000 de propuneri de record in acest an, fapt care ne-a oferit un numar mare de noi performante, din randul carora am putut sa alegem", a declarat Craig Glenday, editorul volumului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.