Oamenii de stiinta au descoperit in Tanzania ramasite fosilizate ale unei noi specii de dinozaur erbivor urias.
Oasele acestui dinozaur, denumit Rukwatitan bisepultus, au fost gasite pe o faleza din bazinul Rukwa, in sud-vestul Tanzaniei. Acest dinozaur erbivor cantarea cat mai multi elefanti, iar membrele sale anterioare aveau inaltimea de circa 2 metri, potrivit autorilor studiului, citati de MEDIAFAX.

Totusi, Rukwatitan bisepultus nu era la fel de mare ca "verisorul" lui Dreadnoughtus, descoperit saptamana trecuta in Argentina. Scheletul acelui dinozaur, care cantarea circa 60 de tone, este unul dintre cele mai bine conservate si complexe de dinozauri erbivori uriasi din familia titanozaurilor. Rukwatitan bisepultus a trait in urma cu aproximativ 100 de milioane de ani.

Acesti dinozauri uriasi au fost descoperiti mai ales in America latina. Oamenii de stiinta au gasit pe acest continent fosilele a peste 30 de titanozauri, in timp ce in Africa au fost descoperite doar patru schelete de titanozaur.

"Ceea ce am invatat despre evolutia titanozaurilor provine mai ales din numeroasele descoperiri din America latina, un continent care s-a separat de Africa in cursul primei jumatati a cretacicului superior", a explicat Eric Gorscak, profesor de biologie la Universitatea Ohio, unul dintre autorii studiului.

CITESTE SI: Ramasitele unui dinozaur ierbivor URIAS in Tanzania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.