Descoperit intr-o pestera din Gibraltar, un desen preisoric al omului de Neanderthal schimba radical tot ce se credea despre aceasta ruda indepartata a omului modern.

"Ne aflam in fata unei noi dovezi foarte puternice privind capacitatea omului de Neanderthal de a avea o gandire simbolica complexa" si "exprimare abstracta", abilitati despre care se credea anterior ca apartin doar omului modern timpuriu", a explicat William Rendu, un specialist in istorie de la Centrul National Francez pentru Cercetare Stiintifica.

Mult mai inteligent

Cercetarile recente arata ca ca omul de Neanderthal isi ingropa mortii, isi picta corpul, folosind pigmenti rosii si negri, purta bijuterii din cochilii si pene si isi ingrijea batranii si bolnavii. Toate acestea sunt dovezi clare ale unui rationament complex. Insa, pana de curand, nicio forma de arta care sa apartina in mod sigur acestei specii umane nu fusese descoperita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.