Sportul practicat in fiecare zi si ascultarea unor piese lansate de trupele de baieti sunt doua din secretele unei batraneti fericite.

Mentinerea siluetei, renuntarea la fumat si adoptarea unei diete sanatoase par deja solutii evidente pentru atingerea unei varste inaintate. Insa oamenii care vor sa aiba parte de o batranete fericita ar trebui sa caute in colectiile de discuri ale nepotilor lor albumele grupului One Direction, afirma autorii acestui ghid de sfaturi.

Muzica pop este cea mai buna

Ascultarea pieselor pop ale trupelor de baieti face parte din acest plan in 11 pasi alcatuit de Ready for Ageing Alliance, un proiect alcatuit din mai multe organizatii de caritate, precum Age UK si Alzheimer's Society, anunta MEDIAFAX.

Una dintre recomandarile specialistilor britanici stipuleaza: "Tineti pasul cu copiii. Lumea se schimba in jurul nostru. Pastrati-va mintea activa si angajata, de la noile tehnologii si pana la noile atitudini. Asigurati-va ca nu ratati nimic si folositi-va de orice ocazie pentru a sta de vorba cu persoanele tinere. Incercati sa navigati pe internet. Ascultati piesele trupei One Direction (macar o data)". Printre celelalte recomandari se afla activitati variate, precum practicarea de exercitii fizice, realizarea de economii, platirea datoriilor, renuntarea la fumat si adoptarea unei diete sanatoase, in paralel cu reducerea consumului de alcool.

Pensionarii trebuie sa ramana activi

Pensionarii sunt indemnati sa ramana activi din punct de vedere mintal, prin rezolvarea jocurilor de cuvinte incrucisate, si sa se pregateasca pentru provocari neasteptate, precum aparitia unor probleme de sanatate, moartea unor rude apropiate si pierderea locului de munca. Alte recomandari vizeaza mentinerea prietenilor si largirea cercului de cunostinte, adaptarea locuintelor pentru a corespunde mai bine cerintelor, initierea de discutii despre procesul de imbatranire si "considerarea pozitiva a pensionarii".

Potrivit Oficiului National pentru Statistica, numarul persoanelor in varsta din Marea Britanie va creste considerabil in urmatoarele doua decenii. In prezent in aceasta tara exista 12 milioane de pensionari si trei milioane de persoane trecute de varsta de 80 de ani.

Pana in anul 2037 numarul de pensionari britanici va ajunge la 16,1 milioane, din care 6,1 milioane de persoane vor avea o varsta de peste 80 de ani. In acelasi interval mentionat, procentul de cetateni britanici trecuti de varsta de 75 de ani din populatia totala va creste de la 7,9%, in 2012, la 13%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.