Lupta cu cancerul ar putea fi imposibil de castigat, intrucat maladia este prea dezvoltata, primele dovezi ale unor tumori canceroase fiind inregistrate cu sute de milioane de ani in urma, ceea ce, potrivit cercetatorilor, inseamna ca boala este parte a evolutiei umane, informeaza dailymail.co.uk.

Desi au fost investiti foarte multi bani in proiecte de cercetare, peste tot in lume, un studiu recent a aratat ca aceasta boala este greu de vindecat. Descoperirea a aratat ca aceasta maladie va fi mai greu de tratat si de vindecat din cauza structurii sale foarte evoluate. Aceasta sugereaza ca abilitatea celulelor de a dezvolta cancer este o "proprietate intrinseca", ce a evoluat in decursul a sute de milioane de ani.

Cu toate acestea, cercetatorii de la Kiel University din Germania si Catholic University din Croatia, care au realizat acest studiu, spun ca oamenii de stiinta vor avea cea mai buna sansa de a lupta cu aceasta maladie, "cunoscand dusmanul", scrie MEDIAFAX.

Biologii evolutionisti au descoperit ca prima dovada a unor tumori, aparute in mod natural, s-a inregistrat la doua specii de hidra - animale de apa dulce. Acestia spun ca existenta bolii cu sute de milioane de ani in urma sugereaza ca aceasta este o parte inerenta a evolutiei noastre.

"Cancerul este la fel de vechi pe Pamant ca si viata multicelulara si, probabil, nu va fi niciodata complet eradicat", a declarat profesorul Thomas Bosch, cel care a condus echipa de cercetatori.

In timp ce cauta originea genei canceroase - cauza tuturor tumorilor -, echipa a facut descoperirea la hidre. Potrivit oamenilor de stiinta, din datele obtinute s-a constatat ca primele animale multicelulare aveau deja gena canceroasa, ceea ce poate duce la dezvolatarea cancerului la oameni. Cercetatorii vor sa stabileasca daca, intr-adevar, aceste animale ar putea dezvolta tumori.

Daca celulele tumorale sunt introduse intr-un organism sanatos, ele pot dezvolta cresterea tumorii la hidre, potrivit descoperirilor facute de echipa de cercetatori.

Pentru descoperirea tratamentului pentru vindecarea cancerului s-au cheltuit deja foarte multi bani. Doar in SUA se estimeaza ca s-au cheltuit peste 500 miliarde de dolari, doar in 2012, in acest scop.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

Potrivit cercetatorilor fiecare persoana poarta "o bomba cu ceas" in corp inca de la nastere. "Poate exploda la inceputul, la mijlocul sau spre sfarsitul vietii. Asta nu inseamna ca pentru un pacient care dezvolta cancer nu se mai poate face nimic. Tehnologia medicala ne va permite (...), cel putin in unele cazuri, sa tratam cu succes si sa curatam complet un pacient de celulele cu probleme. Cunoasterea originilor dusmanului este cel mai bun mod de a lupta cu el si de a castiga multe batalii", au mai spus cercetatorii.

Studiul a fost publicat in jurnalul Nature Communications.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.