Un consilier municipal din New York a cerut joi, intr-o incercare de a lupta contra obezitatii in randul copiilor, interzicerea includerii de jucarii in meniurile destinate micutilor din restaurantele fast-food, daca mancarea nu respecta anumite criterii nutritionale, scrie AFP.

Democratul Ben Kallos a introdus in dezbatere o propunere legislativa prin care doreste interzicerea, in New York, a jucariilor si a altor cadouri incluse in meniurile ce depasesc 500 de calorii, destinate copiilor.

Consilierul propune, de asemenea, ca aceste meniuri sa contina mai putin de 600 de miligrame de sare, ca grasimile sa nu reprezinte mai mult de 35% din numarul total de calorii, iar zaharul sa nu depaseasca 10% din numarul de calorii. Proiectul de hotarare vizeaza si includerea in meniurile pentru copii a unei portii de fructe si legume si limitarea caloriilor bauturilor asociate acestor mese la 150, scrie MEDIAFAX.

Restaurantele care vor incalca noile prevederi vor fi amendate cu 200 pana la 500 de dolari la prima abatere, cuantumul amenzilor urmand sa creasca daca legea este incalcata in mod repetat.

Aprobarea acestei propuneri legislative este putin probabila, in conditiile in care initiativa fostului primar al metropolei americane, Michael Bloomeberg, care a dorit interzicerea, in New York, a portiilor uriase de bauturi racoritoare, a fost anulata in justitie.

Copiii americani consuma, in medie, 25% din numarul de calorii zilnice intr-un fast food sau restaurant. Potrivit statisticilor administratiei de la Washington, 17% dintre copiii si adolescentii din Statele Unite sunt obezi sau supraponderali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.