Potrivit unui studiu realizat in Toronto,  consumul frecvent de bauturi alcoolice duce la o crestere a popularitatii.

Tara Dumas, medic la Centrul pentru dependenta si sanatate mintala din Canada, a analizat datele obtinute de la 357 de tineri adulti din Toronto si provincia Ontario, intre mai si iulie 2012, informeaza dailymail.co.uk.

Participantii au fost rugati sa precizeze felul in care episoadele de "binge drinking" (obiceiul de a bea mult alcool la anumite ocazii, fara a consuma alcool in mod curent) au influentat parerile pe care le aveau despre prietenii lor. Ei au trebuit sa precizeze de asemenea numarul de bauturi alcoolice consumate si frecventa acestor episoade de "binge drinking".

"Am folosit metodologia de teren pentru a recruta din randul adultilor tineri acele grupuri de persoane predispuse in mod natural catre consumul excesiv de alcool", a declarat coordonatoarea acestui studiu, care va fi publicat in numarul din octombrie al revistei Addictive Behaviors.

"Pentru barbati, o frecventa ridicata a episoadelor de binge drinking a fost asociata cu un statut social mai inalt. Pentru femei, consumul general de alcool a fost asociat cu un statut social mai inalt", a adaugat Tara Dumas.

De asemenea, cercetatorii canadieni au remarcat ca, in timpul acelor episoade, participantii care puteau sa consume cele mai mari cantitati de alcool erau persoanele cu cel mai inalt statut social din intregul grup monitorizat.

Autorii studiului sunt de parere ca analiza lor ar putea fi de folos in alcatuirea viitoarelor programe care vizeaza cresterea gradului de constientizare in randul populatiei asupra pericolelor generate de consumul excesiv de alcool. Consumul excesiv de alcool ucide circa 88.000 de persoane in fiecare an, in SUA, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Citeste si:
Cristina Cioran a rămas o mamă singură. Cine o ajută cu creșterea...
Cristina Cioran a rămas o...

Potrivit acestei organizatii, un adult din sase din Statele Unite are aproximativ patru episoade de "binge drinking" intr-o luna, consumand in medie opt bauturi alcoolice per episod. Desi studentii sunt aceia care obisnuiesc sa participe frecvent la astfel de experimente, 70% din totalul episoadelor de "binge drinking" ii au ca protagonisti pe adultii in varsta de cel putin 26 de ani.

"Binge drinking" este asociat cu multe probleme de sanatate, inclusiv cu cresterea riscului de producere a unor accidentari, intoxicatie acuta cu alcool, boli cu transmitere sexuala, sarcini nedorite si maladii hepatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.