Dispozitivele electronice, folosite frecvent pentru conversatii, jocuri sau pentru a cauta informatii, pot provoca reactii alergice din cauza prezentei nichelului in componenta acestora.

Unele telefoane, tablete sau computere pot provoca inrosirea pielii, mancarimi, vezici sau chiar umflaturi. Potrivit ziarului medical Pediatrics, s-a constatat ca eruptia cutanata persistenta a unui baiat de 11 ani se datora utilizarii frecvente a unui iPad. Copilul era alergic la nichelul prezent in carcasa dispozitivului.

"Numeroase dispozitive electronice - fie ca este vorba despre telefoane sau tablete sau computere - sunt facute din aluminiu", a explicat Dan Ackerman, senior editor la CNET. "Acestea sunt realizate din otel inoxidabil, dar pot avea aliaje care contin nichel", a adaugat el.

Doctorul Clifford Bassett, medic alergolog la Allergy & Asthma Care din New York, a precizat ca intalneste tot mai multi pacienti cu eruptii cutanate din cauza dispozitivelor care contin nichel. "In general pot aparea roseata, mancarimi, chiar si vezici, umflaturi. Poate fi foarte neplacut", a adaugat Bassett. "Este posibil ca oamenii sa nu realizeze ca sunt alergici la ceva ce folosesc tot timpul", a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.