Cele mai vechi desene gay din istorie, datand din urma cu circa doua milenii si jumatate, ce prezinta falusuri uriase si inscriptii sculptate in stanci, au fost descoperite pe o insula din Grecia, informeaza dailymail.co.uk.

O stanca aflata pe o insula din Marea Egee contine ceea ce expertii considera ca ar fi cea mai veche forma de arta erotica gay descoperita vreodata. Doua falusuri uriase si un text erotic au fost sculptate pe o stanca din insula Astypalaia din Marea Egee. Textul inscriptionat vorbeste despre doi barbati care "urca unul peste celalalt", iar descoperirea este considerata de oamenii de stiinta drept una foarte rara, transmite MEDIAFAX.

Andreas Vlachopoulos, profesor la Universitatea Ioannina, a acordat un interviu pentru The Guardian in care a spus ca acele desene reprezinta in mod cert o forma de arta de natura homosexuala.

"Ei si-au marcat propriul spatiu, cu litere mari, si-au exprimat nu doar dorinta sexuala, ci au scris si despre actul sexual in sine. Iar acest lucru este ceva foarte, foarte rar", a declarat el pentru aceeasi publicatie britanica.

"Stim deja ca in Grecia Antica dorinta sexuala dintre barbati nu era un tabu", a adaugat Andreas Vlachopoulos.

Inscriptiile dateaza dintr-o perioada cuprinsa intre secolul al VI-lea i.en. si secolul al V-lea i.e.n. si se afla in apropiere de o fosta garnizoana militara.

Una dintre ele, despre care se crede ca ar data de la jumatatea secolului al VI-lea i.e.n., spune: "Nikasitimos s-a urcat aici peste Timiona".

Printre celelalte forme artistice descoperite in aceeasi zona figureaza desene in stanca reprezentand barci cu vasle, pumnale si spirale, care pot fi inca admirate, in ciuda eroziunii provocate de vant si apa marii. Descoperite in Golful Vathy, aflat in partea nord-vestica a Insulei Astypalaia, inscriptia i-a facut pe arheologi sa creada ca in acea vreme in apropiere exista o garnizoana militara. Astypalaia este cunoscuta pentru stravechile ei cimitire in care erau inhumati, in gropi comune, bebelusii avortati.

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...

La Kylindra, pe flancul vestic al insulei, arheologii greci au descoperit recent un nou cimitir. Cel putin 2.700 de bebelusi sau copii cu varste fragede au fost inmormantati in acel loc, in cutii din ceramica, incepand din jurul anului 750 i.e.n. si pana in vremea cuceririi romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.