Flirtul cu alte persoane, dar si petrecerea sfarsitului de saptamana in doi se numara printre secretele unei relatii de lunga durata, spune scriitoarea britanica Julia Crouch, autoarea cartii despre acest subiect "The Long Fall", conform dailymail.co.uk.

Julia Crouch sustine ca flirtul cu alte persoane poate fi amuzant si sporeste increderea in sine, atata vreme cat nu se transforma in altceva si nu ameninta fundamentele relatiei.

Casatorita de 25 de ani, Julia Crouch a precizat, de asemenea, ca sexul este important pentru o relatie pe termen lung, indiferent de varsta, aceasta spunand ca intimitatea cu partenerul ajuta la rezolvarea conflictelor si favorizeaza o mai buna comunicare intre parteneri, scrie MEDIAFAX.

Un alt factor important al consolidarii relatiei il reprezinta impartirea responsabilitatilor legate de treburile casnice, de cresterea copiilor, dar si administrarea impreuna a banilor, indiferent de veniturile fiecaruia.

"Uneori, eu castig mai mult, alteori, sotul meu. Nu avem decat un singur cont bancar - ei bine, uneori era un cont fara acoperire - si puneam banii la comun", a spus Julia Crouch in cartea sa.

O relatie de lunga durata, in afara de iubire si comunicare, se bazeaza in general pe cateva reguli de baza:

- Pastrati legatura cu prietenii si intalniti-va cu acestia fara partenerul de viata - este important sa aveti si sa acordati libertate, astfel incat sa ramaneti voi insiva si sa nu va sufocati partenerul de cuplu.

- Nu trebuie sa credeti niciodata ca relatia va merge de la sine si ca nu aveti nevoie sa depuneti eforturi constante pentru mentinerea acesteia.

- Invatati si descoperiti mereu lucruri noi unul despre celalalt, incercati sa va surprindeti partenerul si, pe cat posibil, sa organizati vacante in doi, chiar daca aveti copii.

- Discutati cu partenerul de viata lucrurile care va deranjeaza, daca se poate cat mai curand, nu lasati resentimentele sa se adune si gasiti o rezolvare impreuna.

- Spuneti "te iubesc" partenerului cat mai des, dar nu transformati acest sfat intr-o indatorire - uneori, gesturile sunt mai importante decat cuvintele.

Citeste si:
Prima iubire nu se uită niciodată! Alex Delea a suferit enorm din...
Prima iubire nu se uită...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.