Tinerii care adopta un comportament precoce si se bucura de popularitate ar putea avea probleme in viitor. Potrivit unui studiu, cei care, la 13 ani, se comporta mai matur decat le cere varsta si interactioneaza cu persoane atractive, sunt considerati un exemplu de catre prieteni.

Cand au ajuns la maturitate, acesti tineri de succes au avut probleme cu drogurile, dar si in relatiile de cuplu, noteaza dailymail.co.uk, citat de MEDIAFAX.

O cercetare a analizat comportamentul a 184 de tineri pe o perioada de 10 ani, de la 13 la 23 de ani, participantilor fiindu-le puse o serie de intrebari legate de viata.

Ei au fost intrebati cine le erau cei mai apropiati prieteni, ce cupluri li se par mai interesante, daca au consumat droguri sau daca au avut o relatie amoroasa cu cineva.

La 13 ani copiii care adoptau un comportament mai matur – se implicau in relatii de dragoste, sau se furisau in sala de cinematograf fara sa plateasca bilet sau aveau legaturi cu persoane atractive – erau considerati interesanti.

Cercetatorii au aflat ca cei care aratau bine in mod natural, sau care se machiau pentru a arata bine, erau perceputi ca fiind mai maturi.

Acesti tineri „grozavi”, erau mai preocupati de celebritate decat ceilalti de varsta lor.

Dar pe la 22 de ani, exact acest comportament care ii facea sa creasca in ochii celorlalti le-a adus scaderea popularitatii. Fostii copii „grozavi” au fost priviti ca fiind mai putin capabili sa intretina o relatie sau sa se inteleaga bine cu ceilalti.

De asemenea, intre 21 si 23 de ani, ei erau mai predispusi la activitati antisociale sau la consumul de substante interzise. In mod surprinzator, predispozitia catre consumul de droguri la maturitate a fost mai evidenta in randul celor care adoptau un comportament mai matur, decat in cazul celor care consumau efectiv drogurile in tinerete, potrivit Live Science.

Cercetatorii subliniaza ca relatiile amoroase sau incalcarea regulilor sunt normale in randul tinerilor, la o anumita varsta. Dar cand aceste lucruri se petrec mai devreme decat ar trebui, ele indica riscuri mai mari decat s-a recunoscut pana acum, potrivit autorilor unui studiu publicat in revista Child Developement.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

In timp ce studiul nu a reusit sa stabileasca motivele care stau la baza acestor constatari, cercetatorii au emis ipoteza ca tinerii care incearca sa-si faca prieteni facand pe grozavii vor sfarsi prin a fi mai putin sociabili pentru ca nu au invatat mai multe metode pozitive prin care sa interactioneze cu cei din jur.

Cu timpul, acesti tineri vor simti nevoia sa apeleze la comportamente tot mai ostentative pentru a-si impresiona prietenii, iar asta ii va predispune la probleme cu alcoolul, drogurile sau activitatile antisociale.

Cercetatorii au fost de acord ca este nevoie de mai multe studii pentru a intelege de ce apare nevoia unui comportament mai matur pentru o anumita varsta si cum genereaza acesta probleme in viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.