Numarul barbatilor din Romania care isi imbunatatesc aspectul fizic cu ajutorul bisturiului este in crestere, pe primul loc in preferintele acestora aflandu-se tratamentele cosmetice ale ridurilor faciale.

Potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica, numarul de proceduri estetice pentru barbati a inregistrat o crestere de 106% intre anii 1997 si 2012.

"In ultimii 5 ani am avut ceea ce se poate numi un «boom» al procedurilor estetice pentru barbati. (...) Astazi, o parte semnificativa a pacientilor nostri sunt barbati, iar numarul persoanelor de sex masculin care apeleaza la proceduri de chirurgie estetica este intr-o continua crestere in tara noastra. Conceptia conform careia toti pacientii sunt femei este gresita", a declarat Silvia Stanculescu-Vasalos, chirurg estetician la Metamorphosis Center, citat de MEDIAFAX.

Silvia Stanculescu-Vasalos sustine ca barbatii care apeleaza la proceduri de chirurgie estetica o fac din doua motive: sa arate bine si sa ramana competitivi pe piata muncii.

"Barbatii privesc operatiile estetice ca pe un instrument-cheie in reusita lor personala si profesionala. Pe o piata in care conditia fizica buna si, in general, trasaturile caracteristice masculinitatii sunt imperative, se considera ca un aspect fizic de invidiat mareste sansele reusitelor profesionale", afirma chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

In prezent, cele mai frecvente proceduri de chirurgie estetica la care apeleaza barbatii sunt tratamentele cu toxina butulinica si acid hialuronic, rinoplastia, ginecomastia, otoplastia si body liftingul dupa o pierdere semnificativa in greutate.

"Pe primul loc in preferintele persoanelor de sex masculin se afla tratamentele cosmetice ale ridurilor faciale. Acestea sunt proceduri nechirurgicale, minim invazive si lipsite de reactii adverse, daca sunt efectuate corect. Cele mai frecvente proceduri presupun umplerea ridurilor prin injectarea acidului hialuronic sau corectia cu toxina botulinica a acestora. Din ce in ce mai multi barbati apeleaza la astfel de metode pentru a-si recapata tonusul si tineretea", spune Silvia Stanculescu-Vasalos.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Barbatii apeleaza, de asemenea, la chirurgia estetica pentru a-si corecta anumite defecte sau pentru a rezolva o problema de sanatate. "Persoanele de sex masculin care apeleaza la rinoplastie nu o fac neaparat din motive estetice. In majoritatea cazurilor este vorba despre o deviatie de sept, iar aceasta reprezinta, in primul rand, o problema de sanatate", explica Silvia Stanculescu-Vasalos.

Chirurgul estetician precizeaza ca ginecomastia afecteaza aproximativ 65 % dintre baietii pana in varsta de 14 ani si 50% dintre barbatii maturi.

"Schimbarile hormonale, tratamentele medicamentoase neadecvate, obezitatea sau anumite cauze medicale pot cauza dereglarea marimii bustului masculin, determinand nemultumiri de ordin estetic. Solutia pentru acestia este chirurgia de ginecomastie, care consta in lipoabsorbtia sau excizia la nivelul glandei mamare", afirma chirurgul estetician.

Citeste si:
Gecile pentru bărbați: 3 tendințe pentru sezonul rece
Gecile pentru bărbați: 3...

Pe de alta parte, otoplastia (solutia propusa de esteticieni pentru a obtine armonizarea marimii si formei urechilor cu celelalte trasaturi ale fetei si capului) este o procedura mai rar intalnita in randul persoanelor de sex masculin din Romania, insa nu intr-un procent neglijabil.

Procedura de body lifting este recomandata doar dupa ce pacientul a ajuns la greutatea dorita, deoarece in cazul in care acesta va continua sa slabeasca, se va confrunta din nou cu aparitia excesului de tegument.

Aceste interventii se fac in etape si un pacient poate avea nevoie de una-doua sau chiar de trei-patru interventii seriate, in functie de excesul tegumentar pe care il prezinta, pentru a-i readapta tegumentul la noile dimensiuni, se mai spune in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.