Doi pinguini gay care traiesc in cuplu din anul 2012 au adoptat un ou abandonat si in prezent cresc impreuna un pui, fiind desemnati "cei mai buni parinti".

Cei doi pinguini Humboldt, carora ingrijitorii lor le spun Jumbs si Kermit, au adoptat puiul unei femele, Isobel, care a fost nevoita sa isi abandoneze oul pentru a pleca in cautarea hranei.

Acesta a fost cel de-al doilea ou primit de Jumbs si Kermit, dupa ce la prima tentativa, anul trecut, puiul nu a reusit sa eclozeze. In acest an, primul lor pui a eclozat pe 12 aprilie.

Puiul, un mascul, nu a primit deocamdata un nume.

In mod traditional, ingrijitorii de la gradinile zoologice si parcurile naturale nu acorda nume puilor imediat dupa nastere, preferand sa astepte o perioada, in cazul in care acestia nu supravietuiesc. In acest caz, insa, purtatorul de cuvant de la Wingham Willdlife Park a declarat pentru MailOnline ca puiul de pinguin se simte "cu adevarat foarte bine", iar ingrijitorii sunt optimisti in privinta evolutiei sale.

In cazul nasterilor precedente, reprezentantii acestui parc natural din Marea Britanie au lansat concursuri pe pagina oficiala de Facebook in care internautii sunt invitati sa aleaga numele puilor de la Wingham Wildlife Park. Ei intentioneaza sa faca acelasi lucru si pentru puiul de pinguin adoptat.

Masculii Jumbs si Kermit au decis sa formeze o pereche in anul 2012 si de atunci traiesc impreuna.

La randul ei, femela Isobel depune un ou in fiecare an, cu partenerul ei de viata Hurricane, insa Hurricane refuza sa cloceasca, obligand-o astfel pe Isobel sa isi abandoneze oul pentru a merge dupa hrana.

Angajatii de la Wingham Wildlife Park au intervenit din acest motiv in momentul in care Isobel si-a abandonat oul, pe care l-au oferit cuplului de pinguini gay.

Intr-un anunt facut pe pagina de Facebook, purtatorul de cuvant al parcului a declarat: "Kermit si Jumbs sunt doi pinguini de acelasi sex care au decis sa formeze o pereche in urma cu doi ani. Desi nu pot sa se reproduca, in acest an le-am dat un ou, care fusese abandonat de una dintre femelele noastre. De atunci, Kermit si Jumbs au clocit pe rand, iar puiul, in varsta de o luna, ne arata ca acesti pinguini sunt excelenti parinti-surogat, iar eu indraznesc sa afirm ca ei sunt cei mai buni parinti din randul pinguinilor pe care ii avem in parcul nostru".

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.