Sfecla rosie, fie ca este consumata in otet, proaspata sau coapta, este considerata de nutritionisti un adevarat superaliment, care creste performantele sportive si combate hipertensiunea.

Sfecla rosie este o sursa ideala de fier si acid folic. Aceasta mai contine azotati, care se transforma in oxid de azot in organism si reduc tensiunea arteriala, dar si betalaina, magneziu si alti antioxidanti, care contribuie la prevenirea cancerului.

Mai multe cercetari publicate anul trecut au descoperit ca nivelurile ridicate de azotati din sucul de sfecla au determinat "imbunatatiri moderate" ale performantelor fizice, iar un studiu din 2010 a indicat faptul ca sucul de sfecla stimuleaza circulatia sangvina in anumite regiuni ale creierului, potrivit dailymail.co.uk.

Sfecla rosie a aparut pe coastele Marii Mediterane si a fost consumata inca din Antichitate, fiind extrem de apreciata pentru proprietatile sale medicinale si cicatrizante. Inca din vechime a fost folosita pentru tratarea unor afectiuni precum febra, constipatie si probleme ale pielii.

De asemenea, betalaina - pigmentul rosu din sfecla - este folosita in prezent ca un colorant alimentar, utilizat ca ingredient in pizza congelata, pasta de tomate si inghetata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.