Sfecla rosie este o sursa ideala de fier si acid folic. Aceasta mai contine azotati, care se transforma in oxid de azot in organism si reduc tensiunea arteriala, dar si betalaina, magneziu si alti antioxidanti, care contribuie la prevenirea cancerului.
Mai multe cercetari publicate anul trecut au descoperit ca nivelurile ridicate de azotati din sucul de sfecla au determinat "imbunatatiri moderate" ale performantelor fizice, iar un studiu din 2010 a indicat faptul ca sucul de sfecla stimuleaza circulatia sangvina in anumite regiuni ale creierului, potrivit dailymail.co.uk.
Sfecla rosie a aparut pe coastele Marii Mediterane si a fost consumata inca din Antichitate, fiind extrem de apreciata pentru proprietatile sale medicinale si cicatrizante. Inca din vechime a fost folosita pentru tratarea unor afectiuni precum febra, constipatie si probleme ale pielii.
De asemenea, betalaina - pigmentul rosu din sfecla - este folosita in prezent ca un colorant alimentar, utilizat ca ingredient in pizza congelata, pasta de tomate si inghetata.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 29 martie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank: Personalizarea înseamnă informația potrivită, la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Inspector ITM, reţinut după ce ar fi beneficiat de un plin de benzină pentru...
Sursa: wall-street.ro