Sfecla rosie este o sursa ideala de fier si acid folic. Aceasta mai contine azotati, care se transforma in oxid de azot in organism si reduc tensiunea arteriala, dar si betalaina, magneziu si alti antioxidanti, care contribuie la prevenirea cancerului.
Mai multe cercetari publicate anul trecut au descoperit ca nivelurile ridicate de azotati din sucul de sfecla au determinat "imbunatatiri moderate" ale performantelor fizice, iar un studiu din 2010 a indicat faptul ca sucul de sfecla stimuleaza circulatia sangvina in anumite regiuni ale creierului, potrivit dailymail.co.uk.
Sfecla rosie a aparut pe coastele Marii Mediterane si a fost consumata inca din Antichitate, fiind extrem de apreciata pentru proprietatile sale medicinale si cicatrizante. Inca din vechime a fost folosita pentru tratarea unor afectiuni precum febra, constipatie si probleme ale pielii.
De asemenea, betalaina - pigmentul rosu din sfecla - este folosita in prezent ca un colorant alimentar, utilizat ca ingredient in pizza congelata, pasta de tomate si inghetata.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro