Copiii dorm cu sapte minute mai putin pentru fiecare ora de privit la televizor, cei mai expusi la acest fenomen fiind baietii, au anuntat americanii.

Participantii la studiu - atat copiii, cat si mamele acestora - au fost integrati in Project Viva, o cercetare pe termen lung a efectelor asupra sanatatii cauzate de o serie de factori, in timpul sarcinii si dupa nastere.

Studiul a analizat informatiile raportate de mame ale caror copii aveau sase luni in momentul inceperii studiului, o data pe an, pana cand acestia au implinit varsta de sapte ani.

Informatiile cuprindeau detalii despre timpul petrecut de copii intr-o camera in care televizorul era pornit si despre timpul petrecut de copiii mai mari in fata televizorului. De asemenea, studiul prezenta informatii despre copiii cu varsta mai ales intre patru si sapte ani, care dormeau intr-o camera cu televizor, si despre orele de somn zilnice ale acestora.

Studiul oamenilor de stiinta americani este primul care a cercetat efectele prezentei televizorului in dormitorul copiilor pentru o perioada lunga de timp.

Autorii studiului au observat ca rezultatele acestuia sprijina alte studii anterioare, care au descoperit ca atat privitul la televizor, cat si prezenta acestuia in dormitorul copiilor reduc timpul de somn total.

Cercetatorii americani au afirmat ca reducerea timpului de somn total are efecte negative asupra starii de sanatate fizice si mentale a copiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.