Stomatologul canadian Michael Zuk intentioneaza sa il cloneze pe John Lennon, folosind ADN-ul dintr-un dinte al celebrului muzician britanic asasinat in 1980, si sa il creasca pe bebelusul obtinut cu ajutorul acestei tehnici ca pe propriul sau copil.

Intr-un interviu acordat in emisiunea "Dead Famous DNA" difuzata pe postul Channel 4, stomatologul canadian a declarat: "Bebelusul ar putea fi crescut ca si cum ar fi fiul meu".

Michael Zuk, care locuieste in provincia Alberta din Canada, a cumparat o masea de minte a celebrului artist, pe care a platit aproape 20.000 de lire sterline (33.500 dolari) la o licitatie organizata in urma cu doi ani. Acea masea de minte s-a aflat in posesia fostei menajere a lui John Lennon. Totusi, stomatologul canadian a recunoscut faptul ca tehnologia necesara pentru clonarea cantaretului nu este deocamdata disponibila pe piata.

Invitat sa prezinte in cateva cuvinte felul in care ar creste acel bebelus clonat, Michael Zuk a spus: "Ar fi in continuare copia exacta a lui, dar, stiti, as incerca sa il tin departe de droguri si de tigari".

"Dar lectiile de chitara nu ar face rau nimanui, nu-i asa?", a adaugat el.

Stomatologul este de parere ca acea clona ar putea intr-o zi sa emita pretentii la averea lasata de John Lennon: "Nu cred ca eu as fi acela care ar primi dreptul de administrare a averii lui John Lennon, dar el (bebelusul) ar avea dreptul ca atunci cand va fi suficient de mare sa o revendice".

Vorbind despre posibilele restrictii de ordin legal, care ar putea sa stopeze acest demers, Michael Zuk a spus: "Depinde de locul in care faci aceste lucruri. Daca asta nu poate fi facut in tara noastra, poti sa o faci in alta tara".

Michael Zuk a sugerat, totodata, faptul ca ar putea sa il cloneze pe John Lenon de mai multe ori: "Ei bine, daca merge o data, atunci va functiona si data viitoare, nu-i asa?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.