Eva Braun, sotia lui Adolf Hitler, ar fi avut origini evreiesti, potrivit unor noi analize ADN efectuate pentru un documentar care va fi difuzat miercuri de postul britanic Channel 4.

Aceasta teza se sprijina pe analiza parului provenind dintr-o perie de par gasita la Berghof, resedinta lui Hitler in Bavaria, unde Eva Braun si-a petrecut cea mai mare parte a timpului in al Doilea Razboi Mondial. In acest par, cercetatorii au gasit o secventa specifica de ADN "asociata puternic" evreilor askenazi, care reprezinta aproximativ 80% din populatia evreieasca, scrie MEDIAFAX.

In Germania, multi evrei askenazi s-au convertit la catolicism in secolul al XIX-lea.

"Este o descoperire tulburatoare. Nu as fi visat vreodata un rezultat potential atat de extraordinar", a comentat Mark Evans, prezentatorul emisiunii "The Dead Famous DNA" pe Channel 4.

Potrivit realizatorilor documentarului, totul indica faptul ca parul analizat provine de la Eva Braun. Insa singurul mijloc de a dovedi in mod oficial acest lucru este compararea cu ADN-ul celor doua descendente ale lui Braun in viata. Insa ele au refuzat sa se supuna vreunui test.

Eva Braun a fost timp de mai multi ani amanta lui Adolf Hitler, iar cuplul s-a casatorit pe 29 aprilie 1945.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.