Un artist sirian a reusit sa stabileasca un nou record Guinness, desi tara sa se afla in plin conflict militar, cu cea mai mare "pictura murala" realizata in intregime din obiecte reciclate.

Moaffak Makhoul, aflat in fruntea unei echipe de sase profesori de arte frumoase, a realizat aceasta creatie in cartierul de lux Mazzeh din Damasc, in conditiile in care violentele armate ravasesc Siria de peste trei ani.

"Cea mai mare «pictura murala» facuta din materiale reciclate masoara 720 de metri patrati si a fost realizata de Moaffak Makhoul si o echipa de sase artisti in cartierul Mezzah din Damasc", se afirma in comunicatul publicat pe pagina de Facebook a Guinness World Records, care precizeaza, totodata, ca instalatia artistica a fost finalizata in ianuarie.

"Am inceput sa lucram in octombrie 2013", spune Moaffak Makhoul, adaugand ca a avut "nevoie, in climatul actual, sa ofere ceva patriei si sa faca cunoscut in lume poporul sirian, care iubeste frumusetea, viata si natura".

Colajul, ce are forma unui zid, este facut din diverse piese reciclate de automobile, biciclete, ustensile de bucatarie, tevi, cutii de sucuri carbogazoase, ceramica si oglinzi.

Zidul da spre autostrada din Mezzah, in centrul capitalei, pe care circula in fiecare zi sute de persoane si automobile.

"Zidul readuce speranta. Damascul este ranit si trist, dar indragostitii vin si se fotografiaza in fata zidului", spune Souheil Amayri, unul dintre profesorii implicati in acest proiect artistic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.