Viata unui pacient din Tara Galilor, desfigurat in urma unui accident de motocicleta, s-a schimbat complet gratie tehnicilor de reconstructie faciala cu ajutorul imprimantelor 3D, o tehnologie noua care ofera "rezultate incomparabile", potrivit chirurgilor esteticieni britanici.

Victima a unui grav accident de motocicleta petrecut in 2012, Stephen Power a suferit fracturi la nivelul ambilor pometi, la nivelul maxilarului superior, al nasului si al craniului si a petrecut patru luni in spital. Desfigurat, el obisnuia, dupa externare, sa poarte sepci si ochelari de soare pentru a-si ascunde chipul.

In prezent, el spera, asa cum a declarat pentru BBC, miercuri, ca nu va mai avea nevoie sa se ascunda, dupa o operatie pe care a relatat-o in amanunt la Muzeul stiintelor din Londra, cu ocazia expozitiei "3D Printing: The Future".

Pentru a-i reda simetria chipului, chirurgii de la Morriston Hospital din Swansea au fracturat mai intai pometii pacientului, inainte de a folosi implanturi create cu o imprimanta 3D, pe baza unui model de reconstructie, scrie MEDIAFAX.

"Rezultatele sunt mult mai bune decat tot ce s-a putut face inainte. E incomparabil. Aceasta tehnica ne-a permis sa fim mult mai precisi", a precizat Adrian Sugar, un chirurg maxilofacial care l-a operat pe Stephen Power.

"Am putut sa constat diferenta imediat dupa ce m-am trezit", dupa o operatie care a durat opt ore, a declarat pacientul, in varsta de 29 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.