Ouale ar putea preveni pierderile de memorie si sa reduca riscul de dementa, potrivit unui studiu aflat in plina desfasurare in Statele Unite ale Americii, informeaza dailymail.co.uk.

In acest studiu, care are o durata de sase luni, jumatate dintre participanti vor manca doua oua pe zi, iar rezultatele lor medicale vor fi comparate cu cele ale pacientilor din grupul de control, care nu vor manca oua in perioada mentionata.

Voluntarii din ambele grupuri vor fi testati pentru memorie, rationare, fluenta verbala si atentie - un declin al acestor patru factori se traduce intr-un risc major de aparitie a dementei in a doua jumatate a vietii, scrie MEDIAFAX.

Ouale reprezinta una dintre cele mai bune surse de doi antioxidanti - luteina si zeaxantina -, care, potrivit unor studii precedente, au capacitatea de a ameliora functiile cognitive.

Cercetatorii de la Universitatea Tufts din Statele Unite se asteapta sa observe "o crestere semnificativa" a functiilor mintale in grupul de voluntare care primesc oua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.