Un nou test de depistare a cancerului de col uterin, creat de un grup farmaceutic important, a fost lansat pe piata, in Europa, Asia, America Latina si in Canada.

Acest test citologic, denumit NINtec PLUS, creat de grupul elvetian Roche, permite identificarea femeilor care prezinta leziuni precanceroase cu grad inalt de risc si care trebuie sa efectueze imediat o colposcopie, a explicat grupul elvetian intr-un comunicat.

Infectiile cu virusul papiloma uman (HPV) se afla la originea celor mai multe cazuri de cancer de col uterin. Totusi, doar femeile care prezinta o infectie persistenta si care au dezvoltat leziuni precanceroase cu grad inalt de risc trebuie sa primeasca tratament anticancer.

Testul a fost conceput pentru a identifica infectiile cu HPV susceptibile sa declanseze un cancer si pentru a le diferentia de pacientele care nu prezinta acest risc.

Peste 500.000 de noi cazuri de cancer de col uterin sunt diagnosticate in fiecare an pe plan mondial, iar jumatate dintre paciente mor din aceasta cauza.

Atunci cand este depistat intr-un stadiu precoce, este unul dintre tipurile de cancer care pot fi cel mai bine sa fie prevenite si tratate, intrucat rata de supravietuire ajunge la peste 90%, precizeaza grupul Roche, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.