O analiza realizata pe aproximativ o jumatate de miliard de mesaje scrise pe platforma online Twitter a aratat ca oamenii din intreaga lume se trezesc dimineata intr-o dispozitie buna, dar apoi devin morocanosi, pe masura ce ziua se scurge.

Analizand frecventa cu care diferite cuvinte care au legatura cu fericirea sunt publicate pe platforma Twitter, cercetatorii de la Cornell University, din Statele Unite ale Americii, au aratat, de asemenea, ca oamenii sunt mult mai fericiti in weekend.

Aceasta descoperire sugereaza ca stresul si eforturile de la locul de munca duc la scaderea nivelului de fericire in timpul saptamanii.

Totodata, cercetatorii considera ca exista si alti factori care joaca un rol important, cum ar fi somnul si ritmul natural al organismului.

Cercetatorul Michael Macy a declarat ca, in urma analizelor efectuate, autorii studiului au descoperit ca oamenii sunt mai fericiti dimineata, in timpul micului-dejun, apoi nivelul de fericire scade, scrie MEDIAFAX.

Michael Macy crede ca oamenii incep ziua fericiti pentru ca sunt revigorati de somn. Nevoia de somn ar putea, de asemenea, explica de ce oamenii folosesc din ce in ce mai multe cuvinte negative spre sfarsitul zilei.

Macy a folosit un nucleu de supercomputere puternice pentru a analiza 509 milioane de mesaje scrise de 2,4 milioane de utilizatori ai platformei online Twitter, din 84 de tari diferite.

Acesta a analizat frecventa utilizarii cuvintelor "fantastic", "incredibil", "amuzant", dar si a altor termeni care transmit o stare buna, in diferite momente ale zilei, in comparatie cu limbajul folosit pentru a descrie suparare, furie si jena.

"Oamenii critica internetul pentru ca este comun si plin de barfe, dar nu este chiar asa. Internetul inregistreaza tot, deci Twitter este o arhiva gigantica de conversatii codificate", a spus Scott Golder, unul dintre cercetatori, pentru ABC News.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.