Cornul unui mamut din era glaciara a fost descoperit marti, intr-un cartier din orasul Seattle (SUA), de o echipa de muncitori ce efectua lucrari de canalizare.

Potrivit paleontologilor de la Muzeul de cultura si istorie naturala Burke din Seattle, fosila descoperita marti dateaza din era glaciara.

"Descoperirea unui corn de mamut in (cartierul, n.r.) South Lake Union este o ocazie rara de a studia direct istoria naturala straveche din Seattle", a spus Christian Sidor, curatorul muzeului.

Cornul de mamut a fost descoperit la o adancime de aproximativ 12 metri, in timpul unor lucrari de instalare a sistemului de canalizare, in cartierul extrem de aglomerat South Lake Union, unde urmeaza sa se construiasca o cladire de apartamente.

Fosila a fost descoperita pe o proprietate privata, care nu este arondata unui sit arheologic, astfel incat cel care va decide ce se va intampla cu aceasta este proprietarul terenului, potrivit reprezentantilor muzeului, scrie MEDIAFAX.

Deocamdata, fosila, care nu a fost excavata complet, se afla pe terenul unde a fost descoperita, iar paleontologii spera ca aceasta va fi donata muzeului. Era glaciara se refera la era geologica a pleistocenului, cuprins intre 1,6 milioane de ani si 11.000 de ani in urma.

Mamutul caruia i-a apartinut cornul pare sa fi trait la sfarsitul pleistocenului, cu 16.000 - 60.000 de ani in urma, a afirmat Christian Sidor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.