Paul Gaylord, in varsta de 61 de ani, din Oregon, a fost in coma pentru 21 de zile, in urma ranilor provocate de muscatura pisicii sale.

Nefericitul eveniment s-a produs cand Paul a vrut sa-si salveze pisica Charlie dupa ce aceasta se inecase cu un soarece. Cat timp se straduia sa scoata soarecele din gatul felinei aceasta l-a muscat de mana. La 48 de ore dupa muscatura, Paul a ajuns la spital pentru ca degetele sale capatasera culoarea neagra. La scurt timp dupa ce a fost internat, americanul a intrat in coma, scrie evz.ro.

Doctorii l-au diagnosticat cu ciuma bubonica si nu ii dadeau sanse de supravietuire. Corpul lui a trecut prin toate cele trei etape ale bolii: dintr-o forma bubonica, s-a ajuns la o forma septicemica, iar mai apoi la forma pulmonara.

Barbatul si-a revenit cand nimeni nu se mai astepta si a iesit din coma, insa a ramas fara degetele de la maini si picioare, si face dializa.

"Ma tineau non-stop la un aparat pentru dializa, unul din plamani era terminat. La un moment dat, inima a incetat sa mai bata. Medicul mi-a spus ca au fost oameni care au supravietuit primei forme de ciuma, insa nimeni pana la mine nu a trait cu toate cele trei forme. M-am trezit chiar inainte ca doctorul sa opreasca aparatele care ma tineau in viata", a povestit barbatul, potrivit nydailynews.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.