Jumatate dintre persoanele care au renuntat la fumat sau intentioneaza sa renunte la fumat s-au declarat mai ingrijorate de efectele nocive ale acestuia asupra aspectului fizic decat asupra starii de sanatate, arata un sondaj al unei firme britanice de tigari electronice.

Conform unui sondaj efectuat de compania producatoare de tigari electronice VIP, care a urmarit sa afle cele mai importante ingrijorari ale fumatorilor in legatura cu starea lor de sanatate, pe primele locuri s-au situat efectele fumatului asupra aspectului exterior, nu faptul ca s-ar putea imbolnavi de cancer si maladii cardiace. De fapt, efectele nocive ale fumatului asupra starii de sanatate nici macar nu s-au clasat printre primele zece motive de ingrijorare ale persoanelor care fumeaza, scrie MEDIAFAX.

In ciuda avertismentelor de pe pachetele de tigari, evidentiate prin fraza "fumatul poate ucide", o mare parte dintre persoanele intervievate s-au declarat mai ingrijorate de riduri si de efectul de ingalbenire a dintilor. Dintre cei 1.500 de participanti la sondaj, toti fosti fumatori, jumatate au declarat ca au renuntat la fumat din cauza efectelor negative exercitate de fumat asupra aspectului exterior.

In medie, fumatorii au afirmat ca au inceput sa remarce ravagiile produse de acest obicei asupra infatisarii la varsta de 32 de ani.

Printre cele mai serioase motive de ingrijorare s-au numarat decolorarea dintilor, respiratia urat mirositoare, ridurile si unghiile ingalbenite. In plus, fumatorii s-au preocupat de pericolul caderii dintilor, ridarea buzelor, imbatranirea tenului si tenta pamantie a fetei.

De asemenea, sondajul a dat la iveala faptul ca patru persoane din zece apelau la tratamente de infrumusetare pentru a incerca sa compenseze efectele negative ale tigarilor.

"In timpul cercetarii noastre, trei sferturi dintre fumatori au declarat ca acest obicei le-a afectat negativ aspectul exterior si ca erau ingrijorati mai mult de acest fapt decat de starea de sanatate", a afirmat Dave Levin, reprezentantul companiei de tigari electronice.

Citeste si:
Tutunul încălzit și beneficii vs. țigările convenționale, află mai...
Tutunul încălzit și beneficii...

"Desi problemele de sanatate cauzate de fumat sunt promovate atat de frecvent pe toate canalele de comunicare, acestea nu sunt intotdeauna usor de observat. Dar efectele asupra infatisarii se vad de fiecare data atunci cand oamenii se uita in oglinda, fie daca este vorba despre riduri profunde, dinti decolorati sau un ten lipsit de stralucire", a completat Dave Levin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.