Un antioxidant creat in laborator ar putea fi o solutie eficienta pentru pastrarea tenului mai tanar o perioada indelungata de timp, protejandu-l impotriva razelor solare, se arata intr-un nou studiu realizat de cercetatorii britanici.

Oamenii de stiinta de la Newcastle University sustin ca au identificat un tip de antioxidant, numit Tiron, ce ofera protectie completa impotriva razelor UVA, care reprezinta 95% din radiatiile UV.

Radiatiile UVA accelereaza imbatranirea pielii si provoaca riduri. Acestea patrund profund in stratul de piele, deterioreaza tesutul conjunctiv si astfel riscul de a dezvolta cancer de piele creste, scrie MEDIAFAX.

Coordonatorul studiului, Mark Birch-Machin, a declarat ca rezultatele, publicate in FASEB Journal, sunt "interesante si promitatoare". Totodata, acesta a adaugat ca este prea devreme sa se vorbeasca despre dezvoltarea antioxidantului intr-o forma utilizabila si este nevoie de mult mai multe teste pentru a se asigura ca nu este toxic.

Oamenii de stiinta cunosc deja ca antioxidantii din ceaiul verde, vinul rosu si din condimente contribuie intr-o anumita masura la protejarea celulelor, iar aceste noi teste de laborator au aratat ca Tiron ofera protectie 100% impotriva UVA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.