O toaleta din portelan de pe iahtul lui Adolf Hitler, perfect functionala, va fi scoasa la vanzare de actualul ei proprietar, un colectionar din statul american New Jersey, informeaza dailymail.co.uk.

Vasul de toaleta a fost descoperit anul trecut intr-un atelier auto din New Jersey. El a fost montat prima data pe Aviso Grille, iahtul privat al dictatorului nazist, intr-o camera alaturata apartamentului amenajat pentru Adolf Hitler pe acea ambarcatiune de lux care avea o lungime de 132 de metri.

Potrivit MEDIAFAX, Aviso Grille, construit in 1935, era cel mai mare iaht din lume in acea vreme si era folosit cu regularitate de liderul nazist.

Angajatii atelierului Greg's Auto Repair din Florence, un oras din statul New Jersey, au folosit in fiecare zi aceasta toaleta, care este amplasata in prezent intr-o camera de mici dimensiuni ai carei pereti sunt placati cu furnir.

Toaleta a fost gasita de un proprietar precedent al ei in 1951, intr-un centru de triere a gunoaielor, aflat in apropiere de acel garaj auto.

Actualul ei proprietar, Greg Kohfeldt, a spus: "Am fost invitat la sediul unui post de televiziune care voia sa o vanda intr-o emisiune dedicata obiectelor rare si insolite, insa unul dintre expertii invitati in show a spus ca eram un nemernic pentru ca voiam sa o vand. Acel episod nu a fost insa difuzat niciodata. A fost cu adevarat incomod, pentru ca eu demontasem toaleta pentru a o duce acolo. Toaleta e putin cam batrana acum. Inca functioneaza foarte bine, pentru ca germanii stiau cum sa fabrice lucruri bune pe atunci".

"Daca mi se va face o oferta buna, o voi analiza cu multa seriozitate. Nu sunt multi oamenii care pot spune ca au folosit acelasi «tron» ca si cel mai malefic om din istorie, nu-i asa? Diverse obiecte de pe acel iaht sunt imprastiate prin tot orasul, iar toaleta a fost furata de cineva care avea nevoie de o toaleta. Biroul local al Asociatiei Veteranilor de Razboi detine masa pe care se afla harta lumii de pe acel iaht, iar un barbat in varsta are timona iahtului agatata pe un perete in camera sa", a adaugat el.

"Oamenii luau tot ce gaseau pe vas, iar persoana care detinea acest garaj auto a luat vasul de toaleta. Exista cateva cuvinte scrise in germana pe vas, dar nimic altceva nu indica faptul ca cele mai malefice fese din lume au stat pe acest vas", a adaugat actualul proprietar.

In anii care au precedat Al Doilea Razboi Mondial, Adolf Hitler a facut multe calatorii pe mare cu acest iaht caruia liderul nazist ii spunea "Lebada alba".

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele la Romanian Agri Trade Summit, primul...
S-au pus în vânzare biletele...

Daca Aliatii ar fi pierdut razboiul, Adolf Hitler intentiona sa urce cu acel iaht pe Tamisa si sa amareze la Palatul Whitehall unde ar fi primit abdicarea Marii Britanii.

In timpul razboiului, acel iaht a fost nava amiral a Marinei germane.

Toaleta a fost mai intai vanduta unui om de afaceri britanic, care nu a reusit insa sa o transforme intr-o atractie turistica.

De atunci, a intrat in proprietatea mai multor colectionari - inclusiv a regelui Egiptului - inainte de a ajunge in acel orasel din New Jersey si de a fi aruncata la un centru de triere a gunoaielor.

In urma cu cativa ani, un birou folosit de Adolf Hitler a fost vandut la licitatie cu 410.000 de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.