O noua specie de homar, descoperita in apele din largul Africii de Sud, a primit numele fostului lider al miscarii anti-apartheid, Nelson Mandela, informeaza dailymail.co.uk.

Noua specie de homar este inrudita cu crabul pustnic (hermit crab) si a fost denumit Munidopsis mendelai, in memoria fostului lider sud-african.

Nelson Mandela a murit pe 5 decembrie 2013 la varsta de 95 de ani.

Potrivit MEDIAFAX, specia a fost descoperita intr-o regiune putin explorata din sud-vestul Oceanului Indian, in largul coastelor Africii de Sud, in 2011.

Exemplarele din aceasta specie traiesc la o adancime de circa 750 de metri si au dimensiuni foarte mici - carapacea lor masoara doar sapte milimetri.

Aceste crustacee isi petrec cea mai mare parte a vietii pe fundul marilor si oceanelor. Anumite specii de homari se hranesc prin filtrare, altele sunt necrofage, iar altele sunt veritabili vanatori marini.

Noua specie a fost descoperita de Diva Amon, un student masterand la Muzeul de Istorie Naturala din Londra, care participa la un studiu despre sursele de hrana subacvatice si despre oasele de balena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.