Atat barbatii, cat si femeile supraestimeaza timpul in care sunt activi fizic si subestimeaza perioada de sedentarism, potrivit unui studiu publicat in Medicine & Science in Sports & Exercise (MSSE).

Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii au colaborat cu 1.751 de norvegieni - barbati si femei -, cu varsta cuprinsa intre 18 si 84 de ani. Dintre participanti, 47% erau supraponderali sau obezi, potrivit The Wall Street Journal.

Pentru realizarea acestui studiu, fiecare voluntar a primit un chestionar si un dispozitiv care monitorizeaza activitatea fizica. Acestora li s-a cerut sa estimeze cat timp petrec facand exercitii fizice si cat timp sunt inactivi, in decursul unei saptamani.

Dispozitivul de monitorizare, care putea fi purtat la incheietura manii, a inregistrat nivelul real de activitate al participantilor, pe aceeasi perioada. Astfel, dispozitivul a aratat ca nivelul de activitate fizica al femeilor, cat si al barbatilor este similar in decursul unei saptamani.

Cu toate acestea, in chestionare, barbatii au spus ca perioada petrecuta facand exercitii moderate este, in medie, cu 56 de minute mai mare decat perioada reala. De asemenea, femeile au supraestimat timpul in care fac exercitii moderate, cu, in medie, 52 de minute.

In ceea ce priveste exercitiile fizice intense, barbatii au declarat ca sunt activi 20 de minute de pe saptamana, in timp ce femeile au spus ca fac acest lucru timp de 12 minute. In realitate, barbatii petreceau doar 2,9 minute pentru a efectua exercitii fizice intense, iar femeile, 2,4 minute, scrie MEDIAFAX.

De cealalta parte, voluntarii au subestimat si timpul pe care il petrec fiind inactivi.

Barbatii au crezut ca au petrecut, in medie, 439 de minute ca sedentari, in timp ce dispozitivele de monitorizare au aratat ca, de fapt, au fost inactivi pentru 565 de minute. De asemenea, femeile au spus ca petrec doar 401 minute fara sa faca efort fizic, iar, in realitate, acestea au fost inactive pentru 535 de minute.

Totodata, studiul a aratat ca persoanele cu studii superioare au raportat cu mai multa acuratete nivelul de activitate, comparativ cu voluntarii fara studii superioare.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.