Un nou test, care utilizeaza caldura in timpul examinarii probelor sangvine, a fost creat de cercetatorii americani pentru a depista cancerul cervical.

Denumit "termograma plasmatica", noul test examineaza proteinele din sange, inclusiv pe acelea care sunt produse de tumori.

Studiul cercetatorilor americani, publicat in revista Plos One, a aratat ca noul test poate sa detecteze cancerul cervical si felul in care aceasta boala avanseaza.

In prezent, testele folosite pentru depistarea cancerului cervical constau in analizarea in laborator a celulelor anormale prelevate, alaturi de detectarea virusurilor cu risc ridicat de declansare a bolii. Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea Louisville din Statele Unite foloseste termograma plasmatica pentru a analiza probe sangvine, scrie MEDIAFAX.

Esantioanele sangvine reactioneaza in mod diferit la caldura, in functie de tipurile de proteine existente in sange. Acestea apar in termograma - ce seamana cu o amprenta digitala - continutului proteic.

Noua metoda a fost testata pe 67 de femei diagnosticate in stadii diferite de cancer cervical, pentru ca medicii doreau sa vada daca puteau sa descopere o serie de diferente intre acele paciente si persoanele sanatoase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.