Durata de functionare a Statiei Spatiale Internationale (ISS) a fost prelungita cu patru ani, pana in 2024, a anuntat, miercuri, NASA, care a subliniat importanta acestui avanpost orbital pentru cercetarile stiintifice si pentru explorarea spatiala.

"Cred ca acesta este un anunt formidabil", a declarat intr-o conferinta de presa William Gerstenmaier, administrator adjunct al NASA care coordoneaza misiunile de explorare spatiala cu echipaje umane.

Alte precizari referitoare la aceasta decizie vor fi furnizate ulterior de Casa Alba si de directorul NASA, Charles Bolden.

Primul modul al avanpostului orbital, a carui constructie a avut un cost total de 100 miliarde de dolari, a fost plasat pe orbita in 1998. Statia, care are in prezent o greutate de 419 tone, o lungime de 100 de metri si un spatiu locuibil echivalent aceluia dintr-un avion Boeing 747, trebuia initial sa fie utilizata pana in 2016, iar durata ei de functionare a fost prelungita pentru prima data cu patru ani, in 2010, de administratia presedintelui Barack Obama, scrie MEDIAFAX.

Un total de 16 tari participa in prezent la proiectul ISS, inclusiv Statele Unite, Rusia, Japonia, Canada si mai multe tari europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.