Un medicament prescris de obicei in tratarea epilepsiei ar putea imbunatati capacitatea adultilor de a dobandi noi abilitati de invatare la fel ca in timpul copilariei, se arata intr-un studiu realizat de oamenii de stiinta americani.

Acidul valproic, care este ingredientul principal in medicamentele folosite pentru tratarea epilepsiei, ar putea contribui la imbunatatirea capacitatii de invatare a adultilor, astfel incat acestia sa fie capabili sa dobandeasca noi competente.

Un studiu, realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard, avand ca subiecti barbati adulti, a demonstrat ca acidul valproic ii poate ajuta pe acestia sa isi dezvolte abilitatile muzicale. Abilitatea muzicala, detinuta de aproximativ o persoana din 10.000 si care ii ajuta pe cantareti sa atinga notele cu mai multa precizie, este dobandita, de obicei, la varste fragede, informeaza revista The Week.

Cu toate acestea, Takao Hensch, profesor la Universitatea Harvard, a demonstrat ca aceasta competenta poate fi dezvoltata si in perioada adulta, scrie MEDIAFAX.

Acesta a studiat acidul valproic, care este folosit in tratarea mai multor tulburari de dispozitie, cu scopul de a-i ajuta pe barbatii adulti cu varste intre 18 si 27 de ani sa dobandeasca noi abilitati si sa absoarba informatii. Barbatii care au luat parte la experiment nu aveau pregatire muzicala si li s-a cerut sa realizeze cateva sarcini online pentru a-si "antrena" urechea muzicala.

Dupa doua saptamani de exercitii, barbatii au fost testati pentru a se observa daca au abilitatea de a diferentia tonurile, astfel incat sa se constate daca antrenamentul a fost mai eficient decat in cazul barbatilor de aceeasi varsta care nu au luat acest medicament.

Medicamentul a avut rezultate favorabile, oferindu-le voluntarilor posibilitatea de a dobandi abilitati muzicale si sugerand ca acestia au devenit mai deschisi la a invata lucruri noi decat colegii lor. Pe viitor, este posibil ca aceasta cercetare sa ii ajute pe adulti sa studieze limbi staine si sa dobandeasca noi competente mai rapid decat in mod normal, in acest stadiu al vietii.

Citeste si:
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot călători în afara țării fără...
Minorii cu vârsta de peste 16...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.