Crucea Caraiman, un monument istoric construit intre anii 1926 si 1928 si situat pe Varful Caraiman, a fost desemnata cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan, potrivit site-ului Guinness World Record.

Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial, situata pe Varful Caraiman din Muntii Bucegi, este un monument istoric clasat in grupa A (de valoare nationala si universala), potrivit Listei Monumentelor Istorice alcatuite de Ministerul Culturii.

Crucea Caraiman este situata la altitudinea de 2.291 metri, conform Guinness World Record. Monumentul are o inaltime de 39,5 metri si include un soclu din ciment de 8 metri.

Cunoscut si sub denumirea Crucea Eroilor, monumentul a fost ridicat pentru a cinsti memoria romanilor care au murit in Primul Razboi Mondial.

Monumentul a fost verificat de catre expertii Guinness pe 14 august 2013, se mai spune pe site-ul Guinness.

Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial este situata in saua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului catre Valea Seaca, la altitudinea de 2.291 de metri, fiind unica in Europa atat prin altitudinea amplasarii, cat si prin dimensiuni, conform site-ului dedicat acestui monument.

Constructia monumentului a inceput in anul 1926 si s-a finalizat in august 1928. Regina Maria a urmarit indeaproape executia pana la finalizarea ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.