Un gel comestibil care ofera senzatia de satietate, contribuind la pierderea in greutate, a fost dezvoltat de cercetatorii de la Universitatea din Birmingham, din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk.

Gelul se umfla in stomac, este dificil de digerat si astfel induce senzatia de satietate, reducand nevoia de a lua gustari sau de a manca excesiv.

Cercetatorii de la Universitatea din Birmingham au facut descoperirea in timp ce combinau diferite alimente. Ingredientele - derivate din alge marine, amidon si coaja de citrice - formeaza un gel solubil in apa care poate fi in mod normal folosit pentru ingrosarea sosurilor si altor preparate culinare, fiind frecvent utilizate in gastronomia moleculara atat de aclamata de maestrii bucatari britanici precum Heston Blumenthal.

Insa, expuse la acizii din stomac, ingredientele incep sa se umfle si sa se combine pentru a forma un gel solid, potrivit studiului publicat in Food Hydrocolloids.

Desi ofera senzatia de satietate, gelul nu furnizeaza insa organismului energia pe care ar obtine-o de la alimentele normale.

Cercetatorii spera sa dezvolte aceasta substanta pentru a putea fi incorporata in alimentele de zi cu zi.

Coordonatorul de proiect, Jennifer Bradbeer, spune ca descoperirea ar putea ajuta la reducerea numarului de persoane obeze - in Marea Britanie, 64% dintre adulti sunt supraponderali sau obezi.

Aproximativ 33% dintre adultii din intreaga lume - 1,46 de miliarde - sunt in prezent clasificati ca fiind obezi sau supraponderali, se arata intr-un raport realizat de Overseas Development Institute din Marea Britanie.

Raportul realizat de Overseas Development Institute a aratat ca obezitatea si consumul excesiv de grasimi si sare au legatura cu cresterea la nivel global a numarului cazurilor de boli nontransmisibile, precum cancer, diabet, boli ale inimii si accidente vasculare cerebrale, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.