Masajul la nivelul umerilor si al gatului ar putea creste fertilitatea masculina, au descoperit cercetatorii americani in timpul unor teste efectuate la Centrul medical din Carolina.

Cercetatorii americani cred ca un masaj suedez de 15 minute la nivelul umerilor si al gatului, efectuat inainte de donarea de sperma pentru inseminarea intrauterina, ar putea creste sansele de conceptie ale unui cuplu, scrie mediafax.

Oamenii de stiinta au pornit de la teoria conform careia relaxarea profunda reduce nivelurile de cortizon, hormonul responsabil pentru inducerea stresului, si creste productia de sperma si, implicit, numarul de spermatozoizi sanatosi.

Testul efectuat de cercetatorii americani urmeaza unui studiu din Italia, in cadrul caruia a fost descoperit faptul ca stresul emotional afecteaza fertilitatea. Numarul spermatozoizilor sanatosi a scazut in cazul barbatilor stresati, insa a revenit la normal dupa ce subiectii au fost tratati impotriva stresului.

De asemenea, s-a demonstrat ca masajul umerilor si al gatului reduce nivelul de anxietate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.